onsdag 16 november 2011

Det stora projektet - Intro


"Det stora projektet". Vad storslaget det låter. Typist ett sådant projekt som snabbt överges och som man får skämmas över att man ens pratade om. Dock är det verkligen något av ett större projekt som jag har börjat arbeta på den sista tiden. Ursprungligen det projekt som jag sökte in med till Serieskolans andra år.

Under denna första termin har jag hittills hållit på att testa en massa grejer. Tuscha med pensel, göra ensidor, göra genreserier och så vidare. Provat saker jag aldrig provat förr. För övningens skull. Men den senaste tiden har jag suktat efter ett större projekt att gräva ned sig i. Så jag plockade fram en idé som jag i vissa sammanhang gett arbetsnamnet "Existens". Man skulle kunna kalla det för en "bokidé", det vill säga en idé vars slutgiltiga syfte är att någon gång resultera i en bok. Jag brukar dock passa mig för att använda det ordet, då man aldrig vet hur det går och att man alltid har en tendens att ta sig vatten över huvudet.


Hursomhelst, för närvarande tecknar jag på en sexsidig serie som är ett slags intro till själva berättelsen. Den presenterar platsen, karaktärerna och sätter ton på själva intrigen. Hela idén kretsar i korta drag kring en smutsig storstad och några av dess invånare. Ämnen kommer att variera. Tanken är att jag ska teckna en del i taget, och att alla delar ska kunna stå på egna ben som en egen serie. Mitt mål är att teckna så många delar som möjligt under året och samla det material jag fått ihop i ett fanzine lagom till SPX. Fanzinet kommer vara en slags "demo" på hur min idé ser ut.

Inga kommentarer: