tisdag 10 maj 2011

SPX: En kort sammanfattning

Så var man hemma i Malmö igen, efter en fem dagar lång visit i Stockholm. Jag tänkte dra en kort sammanfattning av resan, som i mångt och mycket gick i den tecknade seriens tecken.

Klockan 11 på tordagen hoppade vi på tåget till Stockholm, med stora väskor och fruktansvärt många fanzines. Kom fram cirka fyra timmar senare och möttes upp av Joakims farsa vid stationen. Det var nämligen hos Joakim vi skulle övernatta de kommande dagarna. Vi begav oss ut mot Stureby, men tvingades stanna vid Hötoget (Stockholms motsvarighet till Time Square) då bilen började koka. Efter en panikartad insats att knuffa bilen uppemot trottoaren begav vi oss ned i tunnelbanan och tog istället tuben mot Stureby.

Väl på plats hemma hos Joakim gick vi runt lite i hans hemkvarter, och åt senare middag. Plötsligt ringde Anton och sa att han fått nys om en "vodkafest" med fri bar inne i stan som han skulle till, och tyckte att vi borde hänga på. Och visst lät det lockande, dock var vi tvungna att invänta vår fjärde kamrat Lasse vars resa försenats på grund av borttappad bilnyckel. När han väl dök upp stack vi in till stan och resten av kvällen resulterade i trevligheter och många klunkar gratis alkohol.

Vi vaknar på fredag morgon, relativt slitna och beger oss vid tretiden in till Kulturhuset för att förbereda vårt mässbord inför SPX. Jag känner mig väldigt trött och inser återigen att jag inte borde utsätta min kropp för större mängder alkohol då bakfyllan börjat likna mindre psykoser sedan en tid tillbaka. Klockan fem på eftermiddagen är det dags för vår slöa releasefest av fanzinet "The REAL Swedish Comic Sin" utanför Medis, vilket blir en trevlig tillställning med många bekanta besökare. På McDonalds kort efteråt ser jag också Basementality Battles-rapparna Shazaam, Third Eye, O-Hund och Jimmie Pistol sitta bredvid vårt bord.

På kvällen hade vi planerat att gå på Beardyman på Debaser, men efter att jag och CH köat i fyrtio minuter för att få en öl så drar vi därifrån och beger oss istället mot All Out Dubstep. AOD bjuder på åtminstone en solid timme av skön, wobblande dubstepbas, och utanför springer vi på rapparen Öris. Robert går fram och berättar för honom att "Hey Lover" från Ungdumshälsan-tejpet "8 anledningar att hata ett band" är den bästa svenska hiphop-låt som gjorts, vilket verkar uppskattas.

Lördag och Söndag var mässdagar, två mycket lyckade sådana. Jag och Robert sålde slut på vårt "Rob & Bob"-fanzine, "TRSCS" gick mycket bra och mitt "Zero Days"-fanzine nominerades till tävlingen om 2010 års bästa seriefanzine. Förutom detta fick jag en del mycket tacksamt beröm från erkända serieskapare och pratade med schyssta människor. Svintrevligt! På kvällen var det Galago-fest vid Nalen, vilket för egen del blev en ganska lugn tillställning. Innan dess tog jag ett par öl i all ensamhet vid Kammakargatan, i de kvartet jag brukade hänga i när mina morföräldrar bodde i Stockholm. Det var trevligt likväl som det var vemodigt. Under söndagen träffade jag några kamrater hemifrån som också befann i Stockholm och tog ett par bärs, vilket var trevligt det med.

Hoppas nu inte att jag glömt något. Tack till Joakim och hans pappa för sovplatsen och all mat man bjöds på, och tack till alla andra inblandade för en schysst långhelg!

Inga kommentarer: