torsdag 5 maj 2011

Inför SPX

I helgen går seriefestivalen SPX av stapeln i den kungliga huvudstaden. Sitter just nu med Robert och CH i skolan och väntar på att få trycka upp våra sista grejer på kopiatorn. De senaste dygnen har varit en total karusell vad gäller fördelningen av arbete, sömn och matintag. Hela valborg spenderades i nyktert tillstånd här på skolan, då jag och Robert kämpade på med vårt "Rob & Bob"-fanzine, och samma sak gällde för samtliga dagar (och nätter) efter det. Kropp och sinne befinner sig just nu i tämligen slitna tillstånd (efter ett intensivt "dygnande"), men det får det vara värt. För vi kommer att ha en massa feta grejer med oss upp till Stockholm i morgon.

Rob & Bob #1

Ett samarbetsfanzine som jag och Robert satt ihop. Innehåller en del olika samarbeten men också en rad enskilda serier, bland annat våra respektive TV-spelsserier (Roberts i komplett form, de första tio sidorna av min). 80 sidor högkvalitativt material i A4-format för endast tjugo kronor, med andra ord en mycket bra deal.

Kolla också in vår nya, gemensamma blogg här.

The REAL Swedish Comic Sin

Ett smutsigt litet projekt jag deltagit i, som i korta drag gick ut på att sätta ihop en liten publikation fyllt med pinsamma sexuella situationer baserat på ämnen vi ansåg var "typiskt svenskt", såsom kvart i två-raggande, fyllehångel på nattbussen etc. Tanken var väl någonstans att fanzinet skulle stå i kontrast till den svenska serieantologin "Swedish Comic Sin", vars skildrande av sex och samlevnad vi ansåg vara aningen för snyggt och perfekt, och framför allt inte särskilt svenskt. Fanzinet är i A5-format, 32 sidor tjockt och kostar tjugo kronor.

I övrigt så är det också officiell release av "Serier mot rasism"-antologin, som jag medverkat i. Vår klass kommer också att ha ett bord på mässan, där diverse klassfanzine och annat skoj kommer att finnas till salu. Men det bord ni ska hålla extra utkik efter är det officiella "Rob & Bob"-bordet, där jag, Robert och Anna Åhlen kommer att husera större delen av mässan. På bilden nedan kan ni se var vårt bord ligger (klicka på bild för större format.)

Inga kommentarer: