onsdag 25 maj 2011

Bortom sjukt


En stor del av dygnets vakna timmar spenderas för närvarande till att tänka på mitt Stora Serieprojekt. Oavsett om jag hamnar i Malmö eller i Hälsingland nästa höst så kommer jag att arbeta vidare med serierna, och då framför allt med detta.

Frågorna är många, och tankarna går fram och tillbaka. Ska det vara en lång, sammanhängande historia eller ska det vara episoder? Ska det vara helsidor med fri layout eller ska det vara ett mer strikt format? Ska jag ge uppmärksamhet till det som verkar mer kommersiellt gångbart eller ska jag helt sonika skita i det och bara köra på? Vågar jag köra med penseltuschande eller ska jag hålla mig till min kära filtpennor?

Jag ändrar mig hela tiden.

Ovan är ännu en slags konceptskiss på vad jag har i tankarna. Jag experimenterar med en lite ledigare stil och allt rundare former (mycket tack vare sättet jag tecknat min senaste serie på). Stadsbakgrunden är ständigt närvarande, liksom den grå tonen och mörka himmelen.

Det börjar bli dags att försöka skriva ihop alla idéer. Jag har en anteckningsbok fullproppad, men hittills är det bara stolpar och thumbnails. Tanken är att mycket av detta ska kunna göras i sommar, i lugn och ro. En annan tanke är att detta ska bli den stora grejen, min egen "Illmatic" eller "Enter The Wu-Tang: 36 Chambers". Vi får se hur det går.

Inga kommentarer: