lördag 9 april 2011

Konsten att tuscha med pensel

Under skolveckan har vi haft en gästlärare, vilket var ingen mindre än tuschmästaren Kim W. Andersson. Hela veckan har vi fått lära oss att tuscha med pensel, vilket tidigare har varit helt otänkbart för min del. Jag har testat både stålstift och pensel tidigare, men har snabbt slängt iväg dessa verktyg och återgått till mina kära filtpennor. Jag är väldigt fäst vid pennorna, då jag alltid har använt dessa för tuschning. Allt annat har känts lite för läskigt och omöjligt att lära sig behärska.

Så det krävdes uppenbarligen lite "tvång" för att ge penseln en ärlig chans. Och uppenbarligen var en arbetsvecka av träning allt som behövdes, jag har blivit smått frälst av det här med penseltuschning och kommer absolut att fortsätta utforska det hela. Ovan är en uppgift vi fick i torsdags, som gick ut på att teckna en ruta ur en kommande "Love Hurts"-episod. Rutan skulle innehålla en kosmonaut som, efter att ha kysst sin partner ömt, upptäcker att denne i själva verket är ett rymdmonster. Fantastiskt rolig idé, och en riktigt tacksam övning.

Kim W. fick också under veckan syn på en av Roberts och mina Simon G-homage:er, vilket ledde till ett omnämnande i bloggen av samma namn. Skitskoj! Till sist vill jag tacka för en schysst gästlärarvecka och för upplysandet om penseltuschningens magiska möjligheter.

1 kommentar:

Robert Pettersson sa...

Åh, vad du skriver fint. En fröjd att läsa, min välsmakande herre!