måndag 14 mars 2011

Konsten att jobba svinkalla


Ågren & Large Vegas.

I fredags var jag och ett par kompisar på Babel här i Malmö. Den gamla husguden Organism 12 a.k.a. Organismen a.k.a. Herr Ågren spelade live tillsammans med den ständige vapendragaren och producenten DJ Large. Jag och Robert gjorde en tavla kvällen till ära som vi efter spelningen lyckades överlämna till Organismen. Tack vare en ung tjej som stod vid disken lyckades vi smita ner backstage. Det var riktigt fett, och han verkade uppskatta den. Överlag en riktigt grym kväll!


Joe Matt.

Varje vecka har vi något som kallas "Veckans serie" på skolan, som går ut på att man ska ta med sig en serie man gillar och låta hela klassen läsa den, för att sedan diskutera serien. I tisdags var det min tur och jag valde att ta med ett kapitel ur min stora favoritserie "The Poor Bastard" av Joe Matt. Och klassens reaktioner var, som förväntat, rätt så roliga. För er som inte känner till Joe Matt så tecknar han självbiografiska serier, och anser att inget är för privat eller för känsligt att ta med. Han slänger in sina egna sexuella fantasier, sitt porrmissbruk och alla mindre smickrande sidor av sig själv.

De flesta verkade överens om att det rent hantverksmässigt var en bra serie, i alla fall. Precis som att många verkade ta allvarligt illa upp över Joe Matts personlighet. Fast det är ju rätt så vanligt att det blir så när man läser Matts serier, haha! Ett av omdömena löd: "Det här är det sämsta jag läst." Vilket givetvis är skitkul!

Inga kommentarer: