onsdag 2 februari 2011

Vad är upp, hemmapojk?


Det händer rätt mycket just nu. Bilden ovan kommer från en seriesida i färg, som blev resultatet av en skoluppgift där man skulle göra en helsida och skicka till en tidning. Det enda kravet var att serien skulle ha någon form av anknytning till staden Malmö. Jag gjorde en ordlös serie som skildrar min dagliga bussresa från Rosengård till Möllan. Som bekant arbetar jag sällan med färg, men tycker ändå att jag lyckades rätt bra med färgerna i denna serie. Förhoppningsvis kommer tidningen jag skickade serien till att finna den tillräckligt intressant för att trycka den.

Fick också ett besked angående den kommande "Serier mot rasism"-antologin. Jag kommer att medverka med en illustration, vilket känns väldigt roligt med tanke på den grymma listan över medverkande serietecknare redaktionen lyckats samla ihop. Och givetvis är det trevligt att få vara en del av en god sak. Boken kommer att släppas lagom till SPX 2011.

Just nu sitter jag och tecknar på min tv-spelsserie, där jag skildrar delar av mitt liv i tv-spelsminnen. Ribban är högt satt och arbetet skrider fram sakta men säkert. Hela 17 sidor ska det bli. Manus och bildmanus är klart, så nu är det bara att teckna, teckna och åter teckna. Serien kommer att dyka upp i "Zero Days" # 2.

1 kommentar:

Björn-Björk sa...

Gilla (Y)