onsdag 16 februari 2011

De förlorade skisserna


Omslaget till min nya skissbok.

Under hela min skolgång tecknade jag alltid i mina anteckningsböcker. Speciellt mina mattehäften är fyllda av små figurer, bokstäver och annat strunt. Det var alltid roligare att rita än att räkna. Det tråkiga är ju att dessa små verk oftast glöms bort, blir undanstoppade i förråd eller slängda i papperskorgen efter det att lektionerna upphört.

Därför har jag nu köpt en skissbok som ska samla dessa små meningslösa teckningar. De som tecknas för stunden, ofta i ren tristess eller av det där konstiga beroendet av att ständigt låta pennan flyta runt på pappersytor. När jag känner mig trött på mitt ordinarie seriearbete eller behöver rulla igång maskineriet innan jag ger mig på grovjobbet, ska denna lilla bok ligga nära tillhands för att fylla dessa funktioner.

Bilden ovan är väl något slags cartoony självporträtt. Runt, tjockt och gulligt, that's the new black.

5 kommentarer:

Gå på lampan sa...

Kul idé som fan!
Diggade skisserna du gjorde under föreläsningarna i Gävle som du la upp på facebook.
Härligt dåliga ordvitsar och internskämt ;)

Robin Larsson sa...

Kul att höra! Fler dåliga ordvitsar och internskämt utlovas. Jag är värre än någonsin på den fronten. Jag och en polare ska trycka ett litet fanzine där vi samlar alla de skämtteckningar, modifierade tidningsurklipp och tabu-skämt vi gjort under det senaste halvåret.

Gå på lampan sa...

Haha kan inte bli annat än succe! ;)

Off-topic: Dennis och jag har börjat lira RE5 igen nu på Veteran. Saknar vårt maraton av dom andra 5...

Robin Larsson sa...

Schysst! Var hemma hos Edvin igår och vi lirade prequel-tillägget till RE5, "Lost In Nightmares" eller vad det hette. Rätt skönt tvåtimmarslir där man spelar det som händer alldeles innan 5:an börjar, dvs det man ser i intro-filmen.

Gå på lampan sa...

Jaha! finns det en sån! :O Det visste jag inte