onsdag 12 januari 2011

Utveckling


Bilden ovan är en jämförelse mellan två figurer tecknade av mig. Den till vänster kommer från den allra första serien jag tecknade på Serieskolan i slutet av augusti 2010, den till höger kommer från den jag tecknar på just nu, i januari 2011. Bilden är med andra ord en slags dokumentation över min utveckling mellan dessa tidpunkter.

I min mening är det en både tydlig och tillfredsställande jämförelse, då den högra bilden är betydligt bättre på alla sätt och vis. Jag tror att det är väldigt viktigt för ens skapande att kunna se såna uppenbara skillnader på en ändå rätt så kort tid. Det är verkligen peppande och ger en motivation till att sträva vidare. Jag tänker fortsätta att göra såna här jämförelser, förslagsvis med cirka ett halvårs mellanrum.

Bilden till höger kommer som sagt ifrån en högaktuell serie som just nu ligger på ritbordet. Jag övar in min något uppdaterade stil som i korthet går ut på att plocka med sig det bästa från det förra fanzinet och att utveckla samt optimera de mindre bra grejerna. Hittills har det gått riktigt bra, även om jag ständigt slås av nya insikter kring hur saker och ting kan göras bättre. Låt oss kalla det utveckling.

3 kommentarer:

Mattias sa...

Tjena!
Intressant blogg och coola serier! gillar själv boom-bap hip hop från 90-talet och har en såkallad blogg kring mitt serietecknande! Kolla gärna in den och kommentera om du har lust! Verkar vara en grym skola iaf! Peace!

Henri sa...

Ja tänka sig hur mycket som faktiskt hinner hända under de där få månaderna! Det bästa är att det fortfarande är nästan en hel termin kvar :-)

Robin Larsson sa...

Mattias: Tackar! Yes, skolan är grymt trevlig!

Henri: Precis! Förhoppningsvis kommer ännu mer att hända under våren :)