torsdag 9 december 2010

Mot nya serieprojekt

Med "Zero Days #1" i bagaget beger jag mig på vägen mot nya serieprojekt. Jag har återigen ritat om kartan litegrann för mitt serieuniversum, Zero Days. Det är inte den första gången jag gör det, och lär inte heller vara den sista. De serier jag gör nu publicerar jag i egna fanzines, och skickar runt till olika tidningar som kan tänkas vara intresserade. Mina serier utvecklas fortfarande för fullt, vilket innebär att nästa fanzine med största sannolikhet kommer att skilja sig en del från det förra. Det är ju det mina "Zero Days"-fanzines är till för - att agera forum för min utveckling.

Jag har massor av idéer till "Zero Days #2". Både tecknings- och manusmässigt. Jag har numera en liten bok vid nattduksbordet där jag kan skriva ner alla små idéer som dyker upp. Jag har fått äran att genomsyras av så mycket inspiration det senaste halvåret. Det är mycket som har varit omtumlande - att flytta hemifrån, att bo själv, att bo och leva i Malmö stad, att klara sig själv. Men kanske framför allt att dagligen teckna serier, umgås med likasinnade och överösas med inspiration i alla dess former. Jag har massor med grejer som vill ut, tankar som måste bearbetas och samlas ihop. Och detta gör jag ju ofta som bäst i serieform. Det har liksom alltid varit min grej, mitt språk.

Ovan ser ni ett exempel på den (aningen stiliserade) tecknarstil som jag ämnar att använda i kommande serier. Jag lägger i en högre växel helt enkelt, försöker att optimera mina grejer och ge ännu mer än tidigare. Förövrigt har jag också uppdaterat hemsidan. Den ser lite bättre ut nu.

Inga kommentarer: