lördag 4 december 2010

Den unge MAD-läsaren

Jag som ganska ung, läsandes Svenska MAD. Härlig snorunge-min, va?

Hittade den här bilden på en gammal brännskiva och kände mig tvungen att lägga upp den här. Svenska MAD har varit en viktig inspiration för mig sedan sju års ålder. Jag är än idag ett stort fan och har en samling som är ungefär 75% komplett.

Skolmässigt är det många uppgifter som blev klara för två veckor sedan, och nu vandrar vi sakta mot juletider. Det är ett rätt så skönt lunk som försiggår i vardagen, även om jag fortfarande får rätt lite sömn då alla tankar och idéer till kommande projekt börjar snurra i huvudet precis när man släckt lampan. Som tur är har jag en anteckningsbok vid sängen numera där jag kan skriva ned alltsammans. Trötta skoldagar leder till slappa vardagkvällar, vilket också är anledningen till att jag sitter här klockan halv två en fredagsnatt och fipplar med olika saker. Jag sov lite middag när jag kom hem, och sen dess har jag designat om hemsidan litegrann, letat fram gamla texter och klurat på olika grejer.

För två veckor sedan var jag och min vapendragare Robert a.k.a. Robbe P och hans kompis Linus i Stockholm och såg Jedi Mind Tricks & Ill Bill live på Strand. Vi fick låna en lägenhet av deras kompis Sandra (tusen tack för det!) där vi satt och tecknade och lyssnade på musik under resans övriga tid. Vi stannade mellan torsdagen och lördagen, och de upplevelser som resan bjöd på tecknade vi en serie av. Den går under titeln "Rob & Bob - Underjord", är ett samarbete där vi delat på arbetet inom alla aspekter (manus, skiss, tuschning) och som kommer att dyka upp i nästa klassfanzine. Det blev fett bra! Fler samarbeten kommer att äga rum, vi har bland annat planer på ett crossover-fanzine till SPX, som vi tänkt kalla "Robe Days". I övrigt var Stockholm sig likt. Till skillnad från många andra ligger staden mig väldigt nära hjärtat, och jag kommer troligtvis att bo där nån gång längre fram i livet. Men just nu är det Malmö som gäller. Och ska man väl flytta till Stockholm bör man troligtvis göra det i åtminstone någon bekants sällskap. Det lär vara en mycket kall och ensam stad om man flyttar... ensam, så att säga.

Imorgon ska vi dra till ett fik inne i centrum och skriva manus till kommande serier. Vi skippar kröken den här helgen och slår på den kreativa delen av hjärnan för att kunna göra nya mästerverk. Läste förövrigt en intressant artikel i en vänsterblogg om hur arbetarklassen höll på att supa ihjäl sig under 1800-talet. Rekommenderas. Ibland är det nyttigt att låta giftet gå ur kroppen och göra något beständigt. You gotta maintain!

Inga kommentarer: