måndag 15 november 2010

Vad som hittills hänt

Nu har det snart gått en hel termin av SerieSkolan. Halva tiden av det första (och kanske enda) året. Jag bläddrade tillbaka i den här bloggen, som jag startade ganska precis samtidigt som jag flyttade ner till Malmö. Någon sida bak finns ett inlägg som handlar om tankarna kring skolstarten. Det kändes ju som igår. Detta är väl en av de bättre anledningarna med att föra en blogg, man får lite perspektiv och inser hur snabbt tiden flyter iväg. Innan man vet ordet av har hela året gått, och senare ett par till, och så vidare.

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg och sammanfatta vad som hänt hittills under min tid som SerieSkolan-elev. Lyckligtvis har det hänt en hel del! Det mest framgångsrika för personlig del är definitivt att "Zero Days #1" blev klart. Äntligen fick jag ihop ett seriefanzine som både är representativt för mitt skapande och som jag kan stå för. Det känns som att en sten har släppts från ryggen, som bland annat innebär att jag kommer kämpa för fullt med att färdigställa #2 till SPX i april nästa år. Utöver detta har vi snickrat ihop två så kallade "Fyllefanzine", som mest är en rolig grej vars utforming jag skrivit om tidigare. Det har också blivit två klassfanzine, varav det senaste gick under titeln "Soffan" och var en slags stafettserie. Även om mitt bidrag blev en stressad freestyleserie så blev fanzinets resultat som helhet mycket bra!

Inom en snar framtid kommer också Antirasist-antologin att färdigställas, där jag förhoppningsvis kommer att bidra med något. Jag har också via en skoluppgift tecknat en strippserie som ska skickas till Sydsvenskan. Jag dammade av en gammal seriekaraktär som jag tecknade mycket för ett par år sedan. Jag är väldigt nöjd med stripparna så vi får se hur det går. Det är hela klassen som är med och konkurrerar och det är ju som bekant en mycket talangfull klass. Men hoppas kan man ju alltid göra!

Inga kommentarer: