torsdag 7 oktober 2010

Serier mot rasismVi vet väl alla vad som hänt. Ett rasistiskt parti har trätt in i riksdagen. Detta som en del av en obehaglig utveckling vi kan se i många andra delar av Europa. Eleverna på Serieskolan i Malmö har vevat igång ett projekt - en kommande serieantologi med temat antirasism. Jag klipper direkt från den officiella bloggen:

Serier mot rasism är ett projekt som har startats som en direkt reaktion på valresultatet. Fördomar födda ur inskränkthet och rädsla är alltför vanliga i vårt land och situationen blir knappast bättre av att Sverigedemokraterna har fått mandat i riksdagen.

Syftet med projektet är att slå en tuschfläckig näve i bordet och med serier som medium säga att det inte ska få vara så, att rasism inte under någon omständighet eller förklädnad är acceptabel. Det har sagts förut och det måste sägas igen för att främlingsfientligheten inte ska få ett rumsrent ansikte. Serier mot rasism handlar om vikten av att ryta ifrån, av att envist fortsätta att stärka de värderingar om allas lika värde som rasismen ständigt nöter på.


Det är fritt för alla att skicka in bidrag. Mer info om hur man går tillväga finns på projektets blogg.

Inga kommentarer: