tisdag 21 september 2010

Stora planer för Zero Days

Det har hänt en hel del på sistone. Vad gäller mitt serieskapande så har jag burit på två stora frågor; en som cirkulerade kring mitt kommande fanzine och en annan som rörde min webbplats ZeroDays.com. Tidigare hade jag en nästintill helgjuten bild kring hur fanzinet skulle se ut - vilka serier det skulle innehålla, hur upplagan skulle vara utformad etc. etc. Men efter att ha arbetat på med diverse serierelaterade projekt så kom tankar på en del radikala förändringar upp i mitt huvud.

Jag surfade in på min webbplats och blev på något sätt påmind om hur nöjd jag är med seriesidorna som finns publicerade där. Jag tittade igenom arkivet och började minnas (det är trots allt över ett halvår sedan jag tecknade en ZD-sida senast) hur noga jag brukade vara när jag tecknade de där sidorna. En enda sida kunde få flera dagar i sträck på sig att bli färdig. Jag jämförde serierna med mina senare verk och kände att jag helt enkelt har befunnit mig på en lägre nivå i mitt skapande under den senaste tiden. Att jag borde pusha mig själv mera.

Och det var då den briljanta idén slog mig. Jag ska slå ihop alla mina serieprojekt - fanzinet och webbplatsen - och röra ihop alltsammans i en schysst gryta. "Zero Days" ska bli mer än en post-apokalyptisk webbserie. Det ska bli en serie med ett flertal återkommande karaktärer, alla helt oberoende av varandra (åtminstone till en början) och med separata storylines. Den gemensamma nämnaren blir att alltsammans utspelar sig i samma universum. För med facit i hand så finns det en viss tematik som alla mina serier har gemensamt. Det handlar om människor, om mänskliga relationer och känslor.

Är fruktansvärt peppad. Har numera cirka 10 sidor kvar att teckna för att fanzinet ska vara klart. Deadline är höstlovet, det vill säga i början av november. Ska bygga om hemsidan också, det inom kort.

Inga kommentarer: